DONACIJE ZA DOMAĆE I IZBJEGLIČKE UKRAJINSKE OBITELJI DILJEM HRVATSKE

U blagdanskim vremenima, osobito u ovim vremenima kad je tako puno ljudi ostalo bez krova nad glavom, vjerojatno razmišljate kako pomoći, kako doprinijeti a da vaša donacija doista znači nešto i napravi konkretan pomak. Javljamo vam se iz udruge Savršen Krug, koja postoji već 11 godina, koja je osnovana da pomaže obiteljima i djeci koji su udaljeni ili zaboravljeni od društva ili organizacija koje bi im trebale pomoći. Ovo je udruga sa stažom, sa kontinuiranom djelovanjem – kao što se može vidjeti na ovom webu, i ulažemo ogroman trud da sve što skupimo ode u ruke onih koji to trebaju.

Zahvaljujemo svima koji su donirali na Božićnoj akciji Udruge, pomogli ste ostvariti važan dio prošlogodišnjih ciljeva, prikupili smo poklone za učenike osnovne škole Franje Serta u Bednji! Ovo smo uspjeli uz pomoć dugogodišnjih volontera i firmi koje stoje uz nas, kojima smo vrlo zahvalni za pomoć i podršku kad nam je najpotrebnije, te uz akciju portala Index!

Udruga organizira akciju kojima će se pomoći preko 70 obitelji, te bar 10 iz Ukrajine

Udruga vodi računa kome pomaže i svaka donacija će doći u prave ruke. Održavamo popis destinacija kojima distribuiramo rezultate donacija, i za ovaj Uskrs imamo prilike taknuti živote 70 obitelji i to:

  • 70 obitelji lošeg imovinskog stanja s djecom, s područja Vukovarsko-srijemske, Varaždinske, Krapinsko-Zagorske, Sisačko-Moslavačke, (Glina i Petrinja) te Grada Zagreb i Zagrebačke županije
  • 10 izbjegličkih obitelji iz Ukrajine

Kako donirati?

Ako želite donirati fizičke potrepštine, uključujući igračke i odjeću za djecu, te hranu i higijenske potrepštine za obitelji, čitajte dalje. No najsvestranija donacija je ona u novcu. Ako ste u poziciji u svojoj firmi da možete predložiti ili provesti donaciju, kontaktirajte potpredsjednicu udruge Aleksandru na e-mail adresu a.aleksandra22@gmail.com ili br. telefona +385913773771. Predlažemo iznos donacije od 5000 kn naviše za firme.

Podaci za uplatu su:

Humanitarna udruga Savršen Krug, Trnjanska cesta 111, Zagreb,
IBAN: HR0724840081135190059 , RBA banka,
Svrha uplate : Donacija – akcija Uskrs

Podaci za novčane donacije

U slučaju da želite napraviti donaciju putem e-bankinga i mobilnog uređaja, ovo je bar-kod s osnovnim podacima donacije:

U slučaju novčane donacije, postoje porezne olakišce! Prema odredbama čl.7 Zakona o porezu na dobit, porezno priznatim rashodom smatraju se darovanja u naravi i novcu koja su učinjena u tuzemstvu za kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge opće-korisne svrhe ako njihov ukupan iznos ne prelazi 2% ukupnog prihoda poslovnog subjekta za proteklu godinu.

O udruzi

Humanitarna udruga “Savršen Krug” (podaci iz registra udruga) (“UMSK”) redovno obskrbljuje djecu učeničkih domova, obitelji s puno djece, te obitelji sa starijim i nemoćnim osobama sa odjećom, hranom i higijenskim potrebštinama.

Unatoč cjelogodišnjim aktivnostima, zimsko razdoblje je posebno teško za sve ove skupine i potreban je dodatan napor i dodatna sredstva. Zbog pandemijske situacije, mnogi su ostali bez posla ili im se posao promijenio na gore. Udruzi dnevno stiže 30-tak molbi za pomoć, te donacija nikad nije previše, a sve odrađuju 5-10 volontera.

Kako pomoći?

#1: Kontaktirajte potpredsjednicu udruge Aleksandru na a.aleksandra22@gmail.com.

#2: Odlučite se za najbolji način na koji možete pomoći

Ukoliko želite pomoći radu udruge donacijom, podaci za uplatu su:

Humanitarna udruga Savršen Krug, Trnjanska cesta 111, Zagreb,
IBAN: HR0724840081135190059 , RBA banka,
Svrha uplate : Donacija – akcija Uskrs

Podaci za novčane donacije

A u slučaju da želite napraviti donaciju putem e-bankinga i mobilnog uređaja, ovo je bar-kod s osnovnim podacima donacije (isti podaci kao gore):