“KAD SE MALE RUKE SLOŽE” – HUMANITARNA AKCIJA – BOŽIĆ 2023.

Humanitarne akcije naše udruge za pomoć djeci, mladima i socijalno ugroženim obiteljima traju kroz cijelu godinu sa naglaskom na povećani broj korisnika i aktivnosti tijekom Uskršnjih i Božićnih blagdana. Ovogodišnjom Božićnom akcijom prikupilo se, spakiralo i podijelilo potrebitima 184 prehrambeno-higijenska paketa te 40 paketa odjeće.
Ukupna vrijednost prikupljenih novčanih i materijalnih donacija iznosi 40.700 EUR.

Tijekom cijele godine udruga prikuplja prehrambene i higijenske potrepštine i razne druge stvari i pomaže onima kojima je to najpotrebnije sa odjećom, hranom, namještajem i potrebnom tehnikom a prikupljaju se sljedeće namirnice: gotova jela, riža, keksi, suhomesnati proizvodi, ulje, paštete, brašno, sol, šećer, kava, tjestenine, konzerve (ribice, ragu), odjeća, deke, posteljina, čarape, veste, higijenske potrepštine.
Akcije su odrađene na području Varaždinske, Krapinsko Zagorske, Vukovarsko Srijemske, Sisačko Moslavačke, Istarske, Zagrebačke, Grada Zagreba te općine Novi Marof, u čijoj općini, a temeljem dojave direktno sa terena, našeg volontera godine, popisivača struje u Varaždinskoj županiji, od prošle godine (2023.) imamo dodatnih 12 novih kućanstava (štićenika) o kojima skrbimo a radi se o starim i/ili nemoćnim osobama te obiteljima sa više male djece i teškim životnim pričama ljudi koji žive u neljudskim uvjetima.

Uz humanitarni rad, već 20 godina radimo i na edukativnim programima za djecu, mlade i prijatelje udruge. Prioritet izgradnje izletišta „Bajka“ u Velikom Gorencu dobilo je na važnosti. Danas program obuhvaća jesensko, zimsko, proljetna edukativna druženja i aktivnosti poput planinarenja, streličarstva, streljaštva, kuhanja tradicionalnih jela, gljivarstva, izrade namještaja od stare gradje i paleta. Kako bi mlade približili prirodi i načinu života kako se nekada živjelo te iste naučilo rukovanju sa raznim alatima. Trenutno raspolažemo sa smještajem 4+2, vanjskom natkrivenom kuhinjom, radionom i alatnicom. Naš životni cilj je dodatna izgradnja izletista udruge u koju uključujemo izgradnju Pub-a, Dvorane te spavaona sa 20-30 ležaja. Sve se moze proučiti na sljedećim linkovima: Pogodnosti i prednosti https://www.bajka.org/pogodnosti/, članstvo je besplatno https://www.bajka.org/kako-sudjelovati/ rad kuhinje i rezervacije https://www.bajka.org/ Aktivnosti https://www.bajka.org/aktivnosti/

Kao i uvijek, zahvalni smo svima koji nas podržavaju i sudjeluju te zajedno sa nama čine dobra dijela! Zahvaljujemo svim prijateljima udruge, agencijama, poduzećima, udrugama, poduzetnicima, medijima, članovima. volonterima, pojedincima i upravi na sudjelovanju u istome. Veliko HVALA! Zbog zaštite ne objavljujemo imena naših suradnika, na zahtjev istih izdajemo potvrdu o sudjelovanju i suradnji te Zahvalnice. Hvala. HUSK